State of Mind

Året är 2048. Världen håller på att falla samman av brist på resurser, människor blir sjuka av alla föroreningar i både luft och vatten och kriminaliteten skjuter i höjden. Staten och företagen lovar att de kan lösa alla problem med mer teknologi men det leder bara till ökad övervakning och färre jobb. Spelet får dig att tänka djupare än någonsin om framtiden, vad kommer hända med teknologin? Är en superdator svaret? Kan vi skapa ett virtuellt paradis där vi inte behöver slåss om något, eller kommer den att vända sig mot sina skapare och ta över världen? Eller borde vi inte skapa något som kan utplåna oss? Detta är vad du får här.

Du spelar som Richard Nolan, en journalist som är en av de få som vågar kritisera vad som håller på att hända i världen runt omkring dig. Du vaknar upp på ett sjukhus efter en explosion och får reda på att din fru och son har försvunnit utan att någon vet vart dom har tagit vägen. Du inser att du och din familj har hamnat i mitten av ett krig mellan idéer om hur mänskligheten ska fortsätta framåt. Ska det bli ett teknologiskt samhälle där datorer kan bestämma våra öden eller ska vi leva i verkligheten, där konflikter om resurser är mer troliga men att vi har kontroll över våra egna öden.

Vad tycker spelarna?

En av de unikaste delarna av spelet är just grafiken, en recension beskriver att spelet har en slags känsla av att du verkligen är i framtiden och håller på att se vad som händer med teknologin. Berättelsen är invävd i vad du kan se runt omkring dig och det är de små detaljerna som ger berättelsen liv. En annan recension beskriver uppskattningen om allt ljudarbete som lagts ner på skapandet av spelet, från röstinspelningarna och musiken till bakgrundsljuden av det nya samhället. En annan recension gillar verkligen att desto djupare du går desto mer fångad blir du i spelet och att det får dig att vilja fortsätta hela vägen till slutet.

Första intrycket

Du börjar i en ambulans efter att ha varit inblandad i en explosion. Efter att ha svimmat så vaknar du på ett sjukhus med en doktor som ställer dig frågor, detta för att kunna få tillbaka lite av ditt minne som du har tappat bort efter att ha fått en hjärnskakning. Doktorn låter dig resa på dig och det är nu du är i kontroll av karaktären. Du gör några test och kan titta runt lite grann. Sedan så skjutsas du hem till ditt hus. När du är där så lär du dig mer om Richards bakgrund och hur han är och vad han har gjort innan spelets början.

Specifikationer och Information

Spelet är gjort av Daedalic Entertainment och är skapat för spel på datorer. Du kan bland annat köpa det på Steam som nedladdningsbar utgåva. Spelet fungerar både på PC, Mac och Linux. Spelet kan innehålla nakenhet eller sexuellt innehåll så du borde vara försiktig om du inte vill att exempelvis dina barn ska se sådant. Spelet tar upp 23 GB lagring så se till att du har tillräckligt med plats på din dator innan du köper spelet. Detta futuristiska thriller-spelet har mycket att bjuda på och recensenterna är mycket positiva. Det kom ut 2018 så du kan räkna med riktigt bra grafik och ett modernt spel.

Ord från spelrecenter

Här kan du läsa lite mer om vad branschens främsta tycker om spelet. Orignal Curators Group tycker att de verkligen känner sig som om de vore i ett dystopiskt samhälle i framtiden. GrabTheGames tycker att spelet är imponerande och att berättelsen tillsammans med alla andra grejer som finns gör spelet värt att spela hela vägen till slutet. Press Start to Begin uppskattar verkligen hur unikt spelets grafik är och hur det ser så troligt ut, att framtiden faktiskt kan se ut som den gör i spelet. Indie Champions tycker att alla borde hålla ett öga på spelet för att se om du vill testa det eller inte och de tycker att spelet är bra.