Ground Runner: Trials

Älskar du VR? Vi är stora fans av att sätta på oss valfri variant av de otympliga VR-glasögonen och kasta oss djupt in i en annan värld. Ground Runner: Trials, utvecklat av AstroFish Games, är ett bra alternativ för den som vill göra just detta. Spelet kastar dig rakt in i en karg och hård värld som skiftar i beige och brunt och mest består av stenar och sand men som ändå lyckas verka tilltalande. Som enda, men fullt tillräckliga kompanjon, har du en futuristisk hoverbike och ditt uppdrag är att ge dig ut i det fientliga landskapet och visa de kringflygande drönarna vad du går för.

Ground Runner: Trials lyckas bra med sitt innovativa sätt att designa rörelse i VR-spel. Du styr din hoverbike med en överraskande intuitiv virtuell joystick. På så sätt påminner upplevelsen om klassiska arkadspel där spelaren sätts i cockpiten på ett rymdskepp eller ett stridsflygplan. Du instrueras av din rådgivare, en vänlig drönare med skotsk klang på rösten, och griper styrenheten med din VR-handske. Kontrollsystemet kan tyckas lite underligt i början men känns snabbt mer naturligt än vad man skulle kunna tro: ​​även om du kanske kommer repa lacken ett par gånger tills du får in den rätta känslan. Då blir det istället ett nöje att svepa fram mellan stenbumlingar och under klippiga bågar.

En ökenjakt efter vapen och skatter

Ökenområdet kring stenpyramiderna är rikt på resurser och du kör runt och plockar upp allt du kan längs vägen för att samla bränsle till din farkost, lära dig nya färdigheter och för att utöka din från början ganska knappa arsenal av vapen. I spelet växlar du mellan tillfredsställande pistol-action och dina försök att lära dig styra din hoverbike med bravur, vilket resulterar i en intressant och uppfriskande variant av den traditionella FPS-upplevelsen. Mängden av tutorial-uppdrag i början av spelet kan tyckas vara lite väl stor men det är en brist som vägs upp av de roliga och kreativa vapnen och av det beroendeframkallande draget i körupplevelsen.

Uppslukande futuristisk action

Ground Runner: Trials är en uppslukande hybrid av spelformat. Blandning mellan FPS-element och racingmekanismen gör att det aldrig blir tråkigt. Ett välavvägt system låter dig samla på valuta och använda den för att köpa bättre redskap, vapen och uppgraderingar av din hoverbike, som dess acceleration, styrning och fart. Därmed finns det mål att sikta mot i spelet för den som gillar att ha något att se fram emot. Dock är kärnan i upplevelsen att helt enkelt köra runt och att göra det så snyggt som möjligt. När du störtar ner i en ravin, jagad av mordiska drönare, samtidigt som du med ena handen skjuter vilt omkring dig är det svårt att ha tråkigt.

Äventyr i framtidsscenario

Den bakomliggande storyn är inte särskilt komplicerad men ändå fullt tillräcklig. Du börjar som en nybörjare – en Ground Runner – och du måste bevisa ditt värde genom att ge dig ut på uppdrag för att förstöra drönare och för att samla in prylar och skatter. Du försöker överleva och samtidigt bygga upp dina resurser. I spelvärlden är du lite av en Robin Hood, då världen styrs av ett enda företag som äger och kontrollerar allt: Corporate Alliance. Under din jakt efter värdefulla kristaller kommer du jagas av de drönare som skickas ut av företaget och du verkar hela tiden befinna dig i underläge eller under bevakning. Men däri ligger också spelets charm och spänning.

Passar bra i VR

Spelet utnyttjar VR-upplevelsen och kontrollerna för Oculus och Vive på ett snyggt sätt. Om du är en av dem som är känslig för åksjuka när du spelar VR-spel kanske Ground Runner inte är spelet för dig. Den snabba farten och hastiga svängarna gör att man ibland blir mer virrig än vanligt. Just på grund av den böljande naturen i spelet har AstroFish Games dock lagt till ett komfortläge för att säkerställa att spelet kan uppskattas av alla. Komfortläget kan sättas på i inställningarna för att hjälpa de spelare som vill ha en långsammare men ändå rolig upplevelse. Förhoppningsvis gör detta att alla får chansen att pröva den hektiska men roliga VR-upplevelse som Ground Runner: Trials är.