Deep Rock Galactic

Deep Rock Galactic är ett 1-4 player co-op science fiction-FPS med hårdkokta space dvärgar. Spelet bjuder på grottor som är dynamiskt genererade, miljöer som är hundra procent förstörbara och givetvis utomjordiska monster i oändliga horder. Deep Rock Galactic kommer från spelutvecklaren Ghost Ship Games och utgivaren Coffee Stain. Spelet släpptes 2018 först som PC spel och sedan på Xbox One. Plattformar är som sagt Xbox One samt Windows 10. I Deep Rock Galactic får du spela och samarbeta tillsammans med max tre andra spelare. Du och dina co-op kompisar är ett team som jobbar tillsammans för att utforska, gräva och kämpa er igenom ett enormt grottsystem. Här finns dessutom horder av dödliga fiender och värdefulla resurser

Du måste kunna räkna med och lita på dina på dina co-op kompisar för att ha möjlighet att överleva de dödligaste grottsystemen i galaxen. Du kommer att upptäcka hur viktiga dina co-op vänner är i detta actionspäckade spel. Det finns fyra unika klasser som du kan välja mellan och det gäller att du väljer rätt klass för uppdraget. Du kan välja Gunner och plöja dig genom fienderna. Väljer du Scout får du springa i förväg och lysa upp vägen i grottorna. Om du väljer Driller kommer du att kunna gräva dig igenom solitt berg. När du väljer Engineer kommer du att kunna skapa torn och försvarsverk samt vara ett viktigt stöd för teamet.

Förstörbara miljöer

Deep Rock Galactic har miljöer som är fullständigt förstörbara. Du kan faktiskt förstöra precis allt som finns omkring dig för att nå ditt mål. Spelet är utmanande eftersom det inte finns någon bestämd väg och det är helt upp till dig hur du vill klara av ditt uppdrag. Du kan göra det okomplicerat och borra dig rakt ner för att försöka nå ditt mål snabbt och effektivt. Ett annat alternativ är att åstadkomma vägar i ett komplicerat nätverk där du kan utforska din omgivning. Oavsett vilka metoder du väljer att använda för att nå dina mål måste du ta det försiktigt för att inte springa på en utomjordisk fiende svärm oförberedd.

Högteknologiska vapen och slumpmässiga rymdgrottor

Dvärgarna vet vad som behövs för att lyckas med uppdraget och det är här som högteknologiska vapen och superavancerande prylar kommer in. Högteknologiska vapen innebär de absolut kraftigaste vapnen som du kan få tag på såsom maskingevär, eldkastare och portabla missilkastare. I Deep Rock Galactic är grottnätverket dynamiskt skapade. Du kommer att kunna utforska nätverk av grottsystem som är dynamiskt skapade vilket innebär att nästa gång du går in i en grotta du tidigare besökt är den nyskapad. Dessa grottor har många rikedomar men är också proppfulla med fiender att slåss mot. Du kommer att upptäcka att inga två spelomgångar är lika och att det alltid finns nya upptäckter att göra.

Grottor och ljus

I Deep Rock Galactic är de underjordiska grottorna mörka och proppfulla av faror. Du kommer att behöva ha med dig ett eget ljus för att lysa upp dessa mörka grottor. Det viktigt att du och ditt team lyser upp din väg när du utforskar slumpmässiga rymdgrottor i Deep Rock Galactic. Det är farligt med gruvdrift på jorden så när du beger dig in i slumpmässigt skapade rymdgrottor var beredd på det värsta. Ditt team måste skydda varandra för faror som gömmer sig i mörkret. Upplägget från danska Ghost Ship Games är ett spännande och actionfyllt co-op upptäckarspel där du måste har nerver av stål för att överleva uppdragen.

Sammanfattning

Deep Rock Galactic är ett actionspel som erbjuder rymddvärgar som huvudkaraktärer med massor av co-op och omgivningar som är hundra procent förstörbara. Du kan tillsammans med dina co-op vänner skapa dina egna vägar på banorna. Du och ditt team kommer att utmanas av väldigt många utomjordiska monster. Deep Rock Galactic är ett science fiction spel med förstapersonsskjutare och rymddvärgar i co-op-läge. Här får du erfara genererade grottor, fullt förstörbara miljöer, och horder med alienmonsters. Allt på planeterna är extremt farligt och fientligt men som tur är anställer Deep Rock Galactic de absolut bästa gruvarbetarna i universum, dvärgar. Två saker dvärgar älskar är att jobba i en gruva och döda monster, perfekt för rymdfarande stolta dvärgar.