Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War är en amerikansk superhjältefilm från 2018. Denna film är baserad på superhjältegruppen Avengers ifrån Marvel Comics. Infinity War är en uppföljare till Avengers från 2012 och Avengers: Age of Ultron från 2015. Inom Marvel Cinematic Universe (MCU) är detta den nittonde filmen. Självklart är det Marvel Studios som står bakom och har producerat filmen medan den distribuerades av Walt Disney Studios Motion Pictures. Manus till filmen är skriven av Christopher Markus och Stephen McFeely, medan regissörerna bakom är bröderna Russo. I Avengers: Infinity War möter vi både gänget ifrån Avengers och Guardians of The Galaxy då de försöker förhindra Thanos ifrån att få tag i och samla de allsmäktiga evighetsstenarna.

Avencers: Infinity War hade sin världspremiär i Los Angeles, på Dolby Theatre, den 23 april 2018. I Sverige släpptes den både på 3D och IMAX den 25 april 2018. Infinity War är den fjärde filmen i Avengers-serien, men också den första superhjältefilm som tjänade över 2 miljoner dollar världen över. Den slog flera biljettförsäljningsrekord och blev den mest inkomstbringande filmen som släpptes år 2018. Inte nog med det så lyckades den också att bli den fjärde mest inkomstbringande filmen genom tiderna både i USA och Kanada. Filmen har även en uppföljare som kommer att släppas den 24 april 2019 i Sverige och har titeln Avengers: Endgame.

Handling

I detta episka filmfenomen får du följa Avengers och deras många allierade superhjältar när de måste riskera allt i ett försök att besegra den mäktiga Thanos, innan hans förödande attacker kommer att förstöra hela universum. Infinity War bjuder på den största konfrontationen genom tiderna, vinn allt eller förlora allt. Våra starka hjältar och gudar får här möta verklighetens skoningslösa sanning och svidande tårar i ett humoristiskt allvar som kommer att få dig att tappa andan. Efter 18 filmer och 10 år sedan 2008 med första filmen Iron Man, så förenas äntligen alla våra hjältar för att försvara inte bara mänskligheten utan alla levande varelser i hela universum.

Mer om filmens handling

Handlingen baseras främst på händelser ifrån tidigare “Avengers” filmer, “Guardians of The Galaxy,” Captain America: Civil War”, och succén “Black Panther”. Alla från förr följer med på detta äventyr som tar avstamp från Thor: Ragnarrök. Du bjuds på personkemi mellan alla de olika karaktärerna, humor som får dig att skratta utan att det går till överdriv, en visuell fest av effekter och ett rafflande tempo fullt med action. Filmen är två och en halv timme lång men går verkligen undan då där är något som händer hela tiden. Skaparna bakom Infinity War har lyckats med att på ett nästan perfekt sätt väva samman karaktärernas parallella historier till en välbalanserad tråd.

Karaktärer

Infinity War kommer med en hel kaskad av karaktärer och massiv rollista. Listan består till mestadels av skådespelare som än en gång stiger in i sina roller från tidigare Marvel-filmer. Filmen har fått mycket beröm för dess skådespeleri, handlingens emotionella vikt, dess visuella effekter samt dess actionscener. I denna film kommer du att få möta alla dina favorithjältar och skurkar. Du kommer att stöta på kombinationen Iron Man, Dr. Strange och Spider-Man, en kombination du enbart kommer att älska. Hela gänget ifrån Guardians of The Galaxy slår sällskap med Thor i jakten på Thanos. Karaktärerna ifrån storsuccén ”Black Panther” slår sig tillsammans med hjältar som Captain America, Black Widow och Bruce Banner för en sista stor fight.

Produktion

Att Infinity War skulle göras tillkännagavs i oktober 2014. Året efter i april 2015 fick Bröderna Russo regirollen och McFeely och Markus rekryterades till manuset i maj. 2016 fick filmen sin titel Avengers: Infinity War. Inspelningen började i januari 2017 på Pinewood Atlanta Studios i Fayette County, Georgia. Produktionen varade till juli 2017. Den spelades in samtidigt som en direkt uppföljare vid namn Avengers: Endgame. Infinity War kom med en uppskattad budget på 316 – 400 miljoner amerikanska dollar. Detta gör Avengers: Infinity War till en av de dyraste filmerna som någonsin skapats. Filmen spelades även in enbart med IMAX/ Arri 2D-kameror. Detta är den första Hollywood-filmen som helt och hållet spelats in med IMAX-digitalkameror.